Beukenhaag

De beukenhaag behoort tot de luxere hagen. Deze prachtige groene haagplant is geschikt als je graag een haag of laan wilt creƫren. Voor deze haag is het wel belangrijk om te weten hoe en wanneer je een beukenhaag kan snoeien voor het beste resultaat.

De beukenhaag snoeien

Een beukenhaag kun je het beste twee keer per jaar snoeien als je graag wilt dat de haag een dichtgegroeide haag wordt. Dit kan het beste in mei en in augustus. Om te voorkomen dat jonge blaadjes verbranden door het zonlicht, is het het beste om op een bewolkte dag de keuze te maken om de beukenhaag te snoeien.

Wil je voorkomen dat je fouten maakt tijdens het snoeien? Kies er dan voor om gebruik te maken van een handbediende heggenschaar. Daarbij moet je wel zeker weten dat deze goed scherp is. Daarmee kun je de haag van onder naar boven mooi en recht snoeien.

Om ervoor te zorgen dat er aan de onderkant van de heg geen bruine plekken ontstaan is het belangrijk om de bovenkant van de heg smaller af te snoeien. Dit zorgt ervoor dat er ook bij de onderste bladeren zonlicht komt.

Let er bij het snoeien ook goed op dat de door jou afgeknipte bladeren niet op de haag blijven liggen wanneer je klaar bent met snoeien.

Wanneer je denkt dat je de haag te ver hebt afgesnoeid, geen probleem! De beukenhaag groei namelijk snel, dus deze zal ook snel weer aangroeien. Wil jij een beukenhaag aanschaffen? Doe dat bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.