Een terras aanleggen in je tuin

Als je een woning met een tuin hebt, dan is het elke lente en zomer weer heerlijk genieten. De koude wintermaanden hebben dan namelijk plaatsgemaakt voor zonnigere dagen. Het blijft in de zomer langer licht buiten, dus je kunt na een drukke werkdag ’s avonds nog lekker in je tuin relaxen en ervoor zorgen dat je voor de volgende dag weer geheel opgeladen bent. Niets is heerlijker dan met lekkere hapjes, een glas wijn en een leuk boek nog te kunnen genieten buiten van de laatste zonnestraaltjes van de dag. Toch kan het zo zijn dat je wel een tuin hebt, maar nog geen goede plek om te loungen. In dat geval zou je makkelijk zelf een leuke loungeruimte kunnen creëren! Tegenwoordig kun je dit met allerlei budgetten en in allerlei stijlen doen. In dit artikel geven we je een aantal tips ter inspiratie.

Vlonder planken regelen

De goedkoopste manier om zelf een terras aan te leggen is door het gebruik van vlonder planken. Vaak bieden mensen op marktplaats ze aan voor niks, het enige wat je ervoor moet doen is alle planken meenemen. Hierdoor heb je gratis planken die misschien niet gloednieuw zijn, maar echt gemaakt zijn voor een terras en zeker nog wel even mee kunnen. Hierdoor ben je daarnaast nog ontzettend goedkoop uit. Vervolgens moet je natuurlijk even aan de slag om van de planken daadwerkelijk een terras te maken, maar dit kost enkele dagen hard werk en vervolgens heb je wel een prachtig resultaat. Mocht je nog veel hout overhouden is het handig om een container te huren zodat je dit gemakkelijk kwijt kunt. Door heel Nederland kan je goedkope containers huren.

Ligbed

Sommige tuinen zijn niet groot genoeg om een gehele loungeset neer te zetten. Of het kan ook zo zijn dat je geen complete loungeset inclusief grote loungebank nodig hebt omdat je vrijwel nooit mensen over de vloer hebt. In deze gevallen kun je ook voor een ligbed gaan. Ligbedden worden in allerlei stijlen en materialen gemaakt, waarbij rotan of riet bijvoorbeeld twee van de populairste keuzes zijn. Dit materiaal is geliefd omdat het lichtgewicht is, waardoor je het ligbed makkelijk heen en weer kunt verslepen in je tuin of naar binnen toe wanneer het bijvoorbeeld regent. Koop er een aantal kussens bij in jouw lievelingskleur om je ligbed helemaal persoonlijk te maken. Op frisse avonden leg je er een dekentje bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *